Contrinex on Šveitsi ettevõte

Contrinex on induktiivandurite tehnoloogiat eestvedav tootja maailmas.

Contrinex on Šveitsi ettevõte ja üle 40 aasta olnud tegev peamiselt induktiivandurite arendaja ning  tootjana. Ettevõttel on neli tehast ja esindatud enam, kui 60 riigis. Šveitsi täpsus, toodete väga kõrge kvaliteet ja esmaklassilised tehnilised omadused on iseloomulikud näitajad kõikidele Contrinexi toodetele. Contrinex on turuliider miniatuursete andurite, väga suure tunnistuskaugusega andurite ja erinõuetele (täismetallist, kõrgele rõhule ja temperatuurile) vastupidavate andurite tootjana.

STANDARD

Contrinex standardklassi andurid on laialt kasutuses üle kogu maailma. Andurite kvaliteet ja maine on saavutatud kompromissitu täpsuse ja erakordse töökindlusega. Tunnistuskaugus 1,5 mm kuni 40 mm on maailmaklassi kuuluv saavutus ja atraktiivne sääst igale kasutajale. Standardklassi M8, M12, M18, M30 keermetega ja C44  induktiivandurid on saadaval Standeli laos.  Selle klassi tootevalikus on veel Ø 6.5 mm ilma keermeta silindriline ja 8 mm kandiline induktiivandur. Standardklassi kuuluvad andurid on asendi ja kohaloleku tunnistamiseks  ideaalsed ja sobivad kasutamiseks enamikes tööstusharudes. Olemas on nii uputatavad kui ka mitteuputatavad kaabliga ja pistikuga versioonid. Kõik standardklassi andurid, tavapärasest klassikalisest kuni ekstra tunnistuskaugusega mudeliteni, on varustatud Contrinexi oma laborites väljatöötatud ASIC tehnoloogial (Application Specific Integrated Circuit) mikrokiibiga, mis tagab kõrge kordustunnistuse täpsuse kogu töötemperatuuri vahemikus -25 °C kuni +70 °C.

 
   

MINIATUUR

  • Väikseim induktiivandur maailmas

Andurite mõõtmed on tihti piirang induktiivandurite kasutamisel. Contrinexi anduritel on selge edumaa konkurentide ees pakkudes turu kõige väiksemat induktiivandurit. Contrinexi miniatuurklassi andurid omavad kõiki tavapäraseid induktiivanduri omadusi: tunnistuselement ja elektroonika ühes korpuses, alati integreeritud LED indikaator, 3-juhtmeline DC ühendus, PNP, NPN, NO ja NC valik. Kõik tavapärased kaitsefunktsioonid nagu lühisekaitse, ülekoormuskaitse, polaarsuskaitse, induktsioonkaitse ja mitmed teised kuuluvad samuti miniatuurklassi standardomaduste hulka. Saadaval on Ø 3 mm kuni M5 ja kandilised 5x5 mm mudelid. Need andurid sobivad ideaalselt rakendustele, kus paigaldusruum on limiteeritud. Näiteks stantsid, roboti-positsioneerimisasendi tunnistamine või mikro-mehhanismide juhtimine ja kontroll.

   

EKSTREEM

  • Uskumatu jõudlus ekstreemsetes olukordades

Ainult maailma tippklassi andurid suudavad üle elada kõige ekstreemsemad keskkonna tingimused. Contrinexi ekstreemklassi roostevabasse „Full Inox” tervik-korpusesse valatud induktiivandurid on kindel lahendus karmidesse oludesse. Roostekindlus, õlikindlus, vastupidavus agressiivsetele tööstuskemikaalidele ja survekindlus kuni 80 bar on piisavad, et selliseid keskkondi ekstreemseteks nimetada. Kaitseklass IP68 ja IP69K tagavad kirjeldatud keskkondades vastupidavuse. Ekstreemklassi andurite tunnistuskaugus on kuni 40 mm ja on ühesugune nii rauale kui ka värvilistele metallidele. Andurid on saadaval M8 kuni M30 korpustes.

   

EKSTRARÕHK

  • Rõhule kuni 100 bar

Usaldusväärne ja täpne asendi tunnistamine rõhul kuni 100 bar nõuab maailmaklassi taset ja kvaliteeti.  Contrinexi ekstrarõhule loodud induktiivandurid on suutelised töötama pidevalt survestatud tingimustes või vedelike sügavustes kuni 1000 meetrit. Need omadused teevad selle seeria eriti sobilikuks rannikupiirkonna rakendustes (sadamates, kaidel jne), keemiatööstuses, mootorite õlitussüsteemides ja tuumakütuse monitooringus. IP68 kaitseklassiga roostevabast terasest korpus koos keraamilise või safiir joodisest  tunnistuspeaga tagab erakordse usaldusväärsuse. Ekstrarõhu andurid on saadaval suurustega Ø 3 mm kuni M8 ja on ideaalsed andurid kõrgvaakumi keskkonnas ning satelliitsüsteemides. Tunnistuskaugus on kuni 2,5 mm. Optimaalse tihenduse saavutamiseks puuduvad selle klassi anduritel LED indikatsioon ja pistikversioonid.

   

KÕRGRÕHK

  • Töörõhule kuni 500 bar
    (tipprõhk kuni 1000 bar)

Kõige nõudlikumate pneumaatiliste ja hüdrauliliste rakenduste süsteemidele on asendi täpseks ja usaldusväärseks tunnistamiseks Contrinexi tootevalikus kõrgrõhu andurid, mis suudavad laitmatult töötada 100 … 500 bar rõhu all ja peavad vastu tipprõhule kuni 1000 bar. Kõrgrõhu induktiivandurid on sobilikud kasutamiseks töötemperatuurile kuni 100 °C ja on vastupidavad enam, kui 1 miljonile rõhutsüklile. Lisaks kõrge, IP68 ja IP69K, kaitseklass ning õlikindlus on usaldusväärne valik hüdraulikasüsteemide lahendustele. Valikus on M5, M8, M12, M14 ja M18 suurusega andurid. Kõrgsurve induktiivandurid tunnistavad ka kõige väiksemaid objekte ja on ideaalsed kolbide juhtimise rakendustele.

   

EKSTRATEMPERATUUR

  • Temperatuuridele -40 °C kuni +120 °C

Paljudes tööstusautomaatika protsessides tõusevad temperatuurid tavapärasest kõrgemaks ja standardandurite temperatuuritaluvus jääb väikeseks. Contrinexi tootevalikus on pakkuda ekstra- temperatuurile mõeldud induktiivandureid, mis kannatavad pidevat temperatuuri -40 °C kuni +120 °C. Tehnoloogiliselt on need andurid üles ehitatud sarnaselt klassikalistele anduritele või roostevabasse „Full Inox” tervik-korpusesse valatud induktiivanduritele. Ekstratemperatuuri andurite tunnistuskaugus on kuni 25 mm ja need on saadaval suuruses M5 kuni M18 korpuses. Peamised rakendusvaldkonnad on autotööstus, pressvormid ja metallitöötlusseadmed.

   

KÕRGETEMPERATUUR

  • Temperatuuridele kuni + 180 °C
    (välise võimendiga kuni +230 °C)

Contrinexi kõrgtemperatuuri induktiivandurid on konstrueeritud jätkuvaks kasutamiseks töökeskkonnas, kus temperatuurid ulatuvad 0 °C kuni +180 °C (välise elektroonikaga kuni +230 °C). Andurid on saadaval suuruses M8 kuni M50 ja tunnistuskaugusega kuni 25 mm. Peamised kasutusalad on kuumtöötlusega värvimiskambrid, metallitöötlusseadmed ja klaasitööstus. Kõrgtemperatuuri andurid kuni +180 °C on koostatud ühes korpuses ja on varustatud silikoon või teflon kaabliga. Kaheosalised andurid  kuni +230 °C on eraldatud 3 m teflonkaabliga.

   

PESEMISKINDEL

  • IP 68 ja IP69K, ECOLAB® -sertifitseeritud

Contrinex ECOLAB® sertifitseeritud pesemiskindlad induktiivandurid on mõeldud kasutamiseks karmides toiduainete- ja farmaatsiatööstuste tingimustes. Andurid on roostevabasse „Full Inox” tervik-korpusesse valatud korrosioonikindla konstruktsiooniga, kaitseklassiga IP68 ja IP69K ning arvestatud maksimaalsele rõhule kuni 80 bar. Andurite tunnistuskagus on ühesugune nii rauale kui ka alumiiniumile. Maksimaalne tunnistuskaugus on kuni 40 mm.

   

ANALOOGVÄLJUND

  • Väljundsignaal 0-10 V, 0-5 V, 1-5 mA, 4-20 mA

Insenerid, kes vajavad objekti kauguse mõõtmiseks usaldusväärset, kõrge kordustäpsuse ja väga täpsete omadustega  induktiivandurit, peaks heitma pilgu Contrinexi analoogväljunditega mudelitele. Suurendatud tunnistuskaugus, suurepärane termiline stabiilsus, kordustäpsus ja mikronites mõõdetav tunnistuskaugus on kõik ideaalsed omadused nii sirgjooneliste ja radiaalsete positsioneerimisülesannete kui ka vibratsiooni või tööorgani lõppasendi määramiseks. Andurid on saadaval suuruses M8 kuni M30 ning 8 mm ruudukujulises korpuses.

   

KEEVITUSKINDEL

  • Magnetvälja immuunsus ja vastupidavus keevispritsmetele

Contrinexi keevituskindlad andurid on ideaalne lahendus kõikidesse keevitusprotsessidega tööstusharudes. Andurite tunnistuskaugus on ühesugune nii rauale kui ka alumiiniumile. Andurid on roostevabasse „Full Inox” tervik-korpusesse valatud konstruktsiooniga. Praktiliselt on keevituskindlad induktiivandurid purunematud ja peavad keevituskeskkonnas vastu aastaid. Need andurid on magnetvälja-, keevispritsemete-, puhastuskindlad ja välistest mõjutustest sõltumatud. Maksimaalne tunnistuskaugus on kuni 15 mm.

   

ERIANDURID

  • Tehnilistele erivajadustele

Siia klassi kuuluvad induktiivandurid, mis suudavad tunnistada topelt metall-lehti ja on mõeldud metallilõikepinkide terade kaitsmiseks. 2-juhtmelised ja NAMUR sertifitseeritud andurid on konstrueeritud klassikalisel platvormil suurusega Ø 3 mm kuni M30 ja tunnistuskaugusega kuni 15 mm.